Pakt Anderlecht in Kortrijk eerste driepunter?

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het flink vernieuwde Anderlecht wacht na drie speeldagen nog steeds op een eerste overwinning. Zaterdag (18u) trekken de troepen van Vincent Kompany op speeldag vier naar het Guldensporenstadion voor een krachtmeting met KV Kortrijk. Met 2 op 9 kende de recordkampioen een mislukte competitiestart. Het jonge paars-wit serveerde tegen Oostende (1-2), Moeskroen (0-0) en Mechelen (0-0) bij momenten attractief voetbal maar kon dat niet omzetten in doelpunten. Geen enkel team in 1A scoorde na drie speeldagen minder dan Anderlecht. Kompany weet dus waar het schoentje knelt. Met Nacer Chadli tekende intussen andermaal een klinkende naam in het Astridpark.

De vierde speeldag wordt vrijdagavond (20u30) op gang getrapt in Jan Breydel. Ploeg in vorm Club Brugge ontvangt er Eupen. Club begon als enige team met 9 op 9 aan de competitie en kreeg bovendien een extra vertrouwensboost met de kwalificatie voor de play-offronde van de Champions League. Eupen bengelt met één punt dan weer onderin.

Landskampioen KRC Genk zette de competitie in met een 2-1 overwinning tegen Kortrijk. Daarna volgden evenwel nederlagen in Mechelen (3-1) en thuis tegen Zulte Waregem (0-2). Met een bezoek zaterdagavond aan staartploeg Waasland-Beveren krijgen de jongens van Felice Mazzu een uitgelezen kans om het vertrouwen weer op te vijzelen.

Op hetzelfde moment speelt promovendus KV Mechelen, knap gestart met 7 op 9, gastheer voor Cercle Brugge. De Vereniging heeft onder de nieuwe Franse coach Fabien Mercadal als enige nog geen enkel punt gesprokkeld.

Zondag staan drie wedstrijden op het programma. Standard en Moeskroen vechten 's namiddags in Sclessin een Waalse derby uit. De Rouches lieten vorig weekend in Sint-Truiden de kans op een 9 op 9 liggen. Michel Preud'homme zal zijn selectie na het 2-1 verlies ongetwijfeld op scherp zetten voor de komst van Moeskroen. Les Hurlus, met nieuwkomer Bernd Hollerbach op de bank, mogen met 7 op 9 terugblikken op een uitstekende competitiestart.

Ook Antwerp leed op de vorige speeldag zijn eerste puntenverlies, in Charleroi. De Great Old speelt zondag om 18u thuis tegen STVV. Morgen moet het elftal van Bölöni wel nog aan de bak in Europa Leaguevoorronde. Hetzelfde geldt voor AA Gent, dat het zondagavond voor eigen publiek opneemt tegen Oostende.

Zulte Waregem en Charleroi sluiten de vierde speeldag maandagavond (20u30) af met een duel aan de Gaverbeek.

bron: Belga