Verdelers elektrische deelsteps verlaten Brussel

De Brusselaars hebben nog geen tijd gehad om te wennen aan het nieuwe stadsbeeld met de elektrische deelsteps die op elke straathoek klaar stonden voor gebruik, of verschillende operatoren pakken hun biezen (en steps). Zo zullen operatoren Wind en ook Hive de hoofdstad al de rug toekeren.
door
Belga
Leestijd 1 min.

Voor het begin van de zomer kondigden Hive en Wind nog met grote trom aan dat ze met hun deelsteps naar Brussel zouden komen. Respectievelijk op 20 juni en 17 juli planten ze elk 500 en 800 van de vervoersmiddelen neer op de kasseien van de Belgische hoofdstad. Maar nu maken ze al geen deel meer uit van het straatbeeld, meldt La Dernière Heure.

Vandalisme

Naast Hive en het Duitse Wind verdwijnt ook Tier, met 50 steps, uit Brussel. De reden voor het vertrek zijn volgens La DH de grote concurrentie, de hoge kosten, de onwetendheid over de Brusselse realiteit en vandalisme. Tot nu toe circuleerden 4.000 deelsteps door de Brusselse straten, zo liet de woordvoerder van minister van Mobiliteit Pascal Smet eind juni weten.