“Bewakers vervalsten rapporten over Jeffrey Epstein”

Foto AFP / HO

Bewakers hebben mogelijk rapporten vervalst waarin staat dat ze Jeffrey Epstein in zijn cel hebben gecontroleerd. Dat meldt CBS News op basis van een bron dichtbij het onderzoek naar de zelfmoord van de omstreden miljardair. Ondertussen werd ook de gevangenisdirecteur tijdelijk overgeplaatst.

Meerdere bronnen vertelden CBS News dat de celgenoot van Epstein in het Metropolitan Correctional Center in New York afgelopen vrijdag op borgtocht vrijkwam, waardoor Epstein de dag voor zijn dood alleen in zijn cel bleef. Een andere bron die bekend is met het onderzoek zei dat Epstein een tot twee uur voordat hij werd gevonden, dood was.

De directeur van het Metropolitan Correctional Center is overgeplaatst zolang de twee onderzoeken aan de gang zijn. Zowel het FBI als het ministerie van Justitie onderzoeken de zaak. De twee bewakers die Jeffrey Epstein in zijn cel in de nacht van vrijdag op zaterdag extra in de gaten moesten houden, zijn geschorst. De twee moesten Epstein in het oog houden, omdat hij een paar weken eerder al had geprobeerd om zelfmoord te plegen.

Seksueel misbruik

Minister van Justitie William Barr reageerde woedend op de dood van Epstein. De miljardair zat in de cel op verdenking van misbruik van tientallen minderjarige meisjes. Intussen eist een senator dat een zaak uit 2008 opnieuw wordt geopend. Toen kwam Epstein er in een andere sekszaak met een lichtere straf vanaf omdat hij schuldig pleitte. Verschillende van zijn medewerkers en machtige contacten, waaronder Bill Clinton en Donald Trump, werden door dat vonnis ook beschermd voor vervolging. De senator wil dat die beslissing na Epsteins zelfmoord ongedaan wordt gemaakt en dat de medewerkers van Epstein wel kunnen worden vervolgd.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be