Lichaam gevonden van vrouw in flat, politie onderzoekt mogelijke link met steekpartij

door
Belga
Leestijd 2 min.

In een appartement in Clarence Street, in het centrum van Sydney, is een lichaam van een vrouw aangetroffen. Dat meldt The Guardian op gezag van de politie van New South Wales. Het is nog niet duidelijk of er een verband is met de steekpartij die er vandaag in de buurt plaatsvond. "Er is een onderzoek aan de gang nadat rond 15.15 uur (07.15 uur Belgische tijd) het lichaam van een vrouw werd aangetroffen in een flat in Clarence Street in Sydney", aldus de politie. "Agenten van de politie van Sydney zijn ter plaats en zullen onderzoeken of het incident gelinkt is aan een steekpartij eerder op de dag op de hoek van Clarence Street en King Street."

Volgens The Guardian zou het overlijden van de vrouw wel degelijk gelinkt zijn aan het eerdere incident. De politie houdt binnen een uur opnieuw een persconferentie.

Bij de steekpartij in de buurt van Wynyard Station, in het centrum van Sydney, is een vrouw zwaargewond geraakt. De dader, die gewapend was met een groot mes, zou hebben geprobeerd om ook nog andere mensen neer te steken, maar kon overmeesterd worden door voorbijgangers. Hij werd opgepakt.

Volgens de Australische media zou de man enkele dagen geleden ontslagen zijn uit een psychiatrische instelling.

De Australische premier Scott Morrison heeft ondertussen via Twitter zijn ongerustheid uitgesproken over de evenementen in Sydney. Hij drukte ook zijn medeleven uit aan iedereen die getroffen werd door de gebeurtenissen.

Bron: Belga