“Canadese moordverdachten beroofden zichzelf van het leven”

Foto AFP / HO

De twee lichamen die in het noorden van de Canadese provincie Manitoba werden gevonden, zijn die van de voortvluchtige tieners die verdacht worden van moord. Dat heeft de Canadese politie bevestigd. Uit de autopsie blijkt dat ze zichzelf van het leven hebben beroofd met een vuurwapen.

Het lijkt erop dat Kam McLeod en Bryer Schmegelsky al enkele dagen dood waren voor de lichamen zijn aangetroffen. De lijken werden gevonden in de buurt van de oever van de rivier Nelson, op ongeveer 8 kilometer van de plek waar eind juli het verbrande wrak van de auto van de twee tieners werd gevonden.

Verdacht van drievoudige moord

De twee jeugdvrienden van 19 en 18 jaar oud werden officieel in verdenking gesteld van drie moorden. De 64-jarige professor Leonard Dyck zou hun eerste slachtoffer zijn geweest. Daarnaast worden ze er ook van verdacht de 23-jarige Australiër Lucas Fowler en zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese (24) te hebben gedood.

Over het motief voor de moorden tast de politie nog in het duister. Ze onderzoekt de gevonden vuurwapens om na te gaan of die zijn gebruikt bij de drie moorden.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en op de website zelfmoord1813.be.