Trend verontrust artsen: “Vagina stomen is gevaarlijk”

Foto Unsplash

Een nieuwe trend onder dames heeft Canadese gynaecologen tot een waarschuwing genoopt. Het gaat om het ‘stomen van de vagina’, waarbij een vrouw boven een hete bak water met een kruidenmengsel neer dient te hurken.

Slip uit en hurken boven een bak heet water met een kruidenmengsel. Veel meer komt er bij het stomen van de vagina niet kijken. De behandeling die enkele wellnesscentra aanbieden, schijnt volgens sommige bronnen – waaronder de BBC – steeds populairder te worden. Het stomen zou de flamoes ‘detoxen’. Op de foto hieronder ziet U enkele dames die een dergelijk stoombad ondergaan.

Helaas voor hen zit aan de hype, die vaak V-steaming wordt genoemd, ook een keerzijde. Gynaecologen waarschuwen voor bijvoorbeeld brandwonden. Zo heeft een onfortuinlijke Canadese dame een verbrande vagina overgehouden aan de pikante stoombeurt.

Verzakte vagina verhelpen

De 62-jarige vrouw kampte met een verzakte vagina en hoopte dat een stoombad de oplossing zou bieden. Helaas leverde het stomen haar dus enkel nog meer problemen op. Het geval werd besproken in het Canadese wetenschappelijke blad Journal of Obstetrics and Gynaecology Canada.

Eerder waarschuwden artsen al tegen een wel heel aparte manier van verkoeling zoeken: het stoppen van ijsjes in de vagina. Dat zou voor jeuk, een branderig gevoel, pijn en zelfs infecties kunnen zorgen. Seksspeeltjes bevriezen en vervolgens vaginaal inbrengen werd ook afgeraden.