Sint-Truiden bezorgt Standard eerste puntenverlies

Sint-Truiden heeft Standard met 2-1 verslagen op de derde speeldag in de Jupiler Pro League. Bij de rust stonden de Limburgers 2-0 voor. Voor Sint-Truiden zijn het de eerste punten van het seizoen, de Rouches leden hun eerste puntenverlies. Alexandre De Bruyn opende de score in de 29e minuut met een wereldgoal. Het jeugdproduct van Anderlecht rolde eigenhandig de Standard-defensie op en besloot in de winkelhaak. Acht minuten later verdubbelde Hamza Massoudi de voorsprong. Net voor rust kwam Standard dicht bij de aansluitingstreffer. Renaud Emond trof de lat.

In de 56e minuut kwam de 2-1 er dan toch. De net ingevallen Paul José Mpoku mocht aanleggen vanop elf meter, nadat de VAR hands van Wolke Janssens had gezien. Standard ging verwoed op zoek naar meer, maar had pech in de afwerking. Maxime Lestienne trof de kruising, Emond de paal.

Bovendien heeft Sint-Truiden met Daniel Schmidt een betrouwbaar sluitstuk onder de deklat staan. Toen de Japanse doelman toch geklopt was, redde zijn landgenoot Wataru Endo de meubelen door de bal nog van de lijn te halen.

Standard kon nu al tien wedstrijden op rij niet winnen op het veld van Sint-Truiden. De laatste keer dat het de volle buit meegraaide op Stayen was in april 2007. Daarop volgden zes nederlagen en vier gelijke spelen.

Door het puntenverlies van Standard blijft Club Brugge alleen op kop in de stand. Het kan nog wel bijgebeend worden door Antwerp, dat vanavond in Charleroi aantreedt.