45ste editie Lokerse Feesten lokt zo'n 130.000 bezoekers

door
Belga
Leestijd 2 min.

In Lokeren is zondagavond de laatste avond van de 45ste editie van het muziekfestival Lokerse Feesten ingezet. De organisatoren blikken terug op een meer dan geslaagde editie. "Vooral de themadagen waren een groot succes en daar willen we in de toekomst verder op inzetten", zegt voorzitter Thimothy Heyninck.

Vijf jaar geleden telde het festival ongeveer 125.000 bezoekers op tien dagen tijd, sindsdien gaat het bezoekersaantal in stijgende lijn met de voorbije twee jaar tot 140.000 bezoekers. Dit jaar schat voorzitter Thimothy Heyninck het aantal bezoekers op 130.000. "De realiteit is dat we dat heel moeilijk kunnen schatten. Het kan zijn dat het aantal bezoekers van vorig jaar wat overschat is geweest. Ons gevoel is dat we ongeveer hetzelfde aantal hebben gehaald.""

Heyninck kan terugblikken op geslaagde feesten zonder uitschieters. "Vorig jaar was het eerst extreem warm, met dan een zware regendag tijdens Triggerfinger. Maar dit jaar was het perfect festivalweer met warme avonden. Enkel zaterdag was er sprake van mogelijk noodweer, maar dat bleek uiteindelijk niks te zijn. Het was kortom het perfecte festival."

De Lokerse Feesten hebben tien dagen achter de rug met voor elk wat wils: van een metaldag, een punkdag tot Niels Destadsbader. "We merken dat die vier themadagen -metal, Nederlandstalig, punk en dance- heel goed scoren en bijna altijd uitverkocht zijn", merkt Heyninck op. "Ook het drankverbruik was op die avonden merkelijk hoger. Vandaar dat we in de toekomst nog meer willen op inzetten om ook die andere dagen nog meer in de richting van de themadagen te duwen."

De 45ste editie was dus een vredige, serene editie die zondagavond afsluit met onder meer Arsenal, Kodaline en Oscar and the Wolf. Voor volgend jaar kan Heyninck nog geen namen prijsgeven. "Wel gaan we werken op twee punten: mobiliteit en recyclage. Rond dat laatste punt liepen dit jaar al een aantal proefprojecten, die we nu gaan analyseren en perfectioneren naar volgend jaar toe."

De 46ste editie vindt plaats van 31 juli tot en met 9 augustus 2020.

bron: Belga