Belgen in het buitenland - Dendoncker en Wolverhampton staan al met anderhalf been in de play-offronde

Wolverhampton Wanderers heeft donderdag in haar heenwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League een ruime 0-4 zege geboekt bij het Armeense Pyunik. Dendoncker speelde de hele wedstrijd bij de bezoekers uit Engeland. De goals in Armenië kwamen van Doherty (29.), Jimenez (42. en 46.) en Neves (90.+1, pen). De terugwedstrijd op Molineux is volgende week donderdag. Wolverhampton treft, bij kwalificatie, in de vierde, en laatste, voorronde van de Europa League de winnaar van de dubbele confrontatie tussen het Italiaanse Torino en het Wit-Russische Soligorsk.

Viktor Klonaridis werd bij AEK Athene vijf minuten voor rust naar de kant gehaald op bezoek bij het Roemeense Universitatae Craiova. De Grieken wonnen uiteindelijk met 0-2, door treffers van Mantalos (60.) en Livaja (85.). Ognjen Vranjes (ex-Anderlecht) speelde de hele wedstrijd bij de bezoekers.

Alex Craninx en Molde wonnen in hun heenduel met 3-0 van het Griekse Aris Saloniki. Craninx stond het hele duel tussen de palen en zag Eikrem (27.) en Hestad (32.) de thuisploeg al vroeg op een dubbele voorsprong brengen. Na de pauze kreeg Velez (64.) rood bij de bezoekers en legde Ellingsen (87.) de eindstand vast.

Stijn Wuytens en AZ bleven op 0-0 steken bij het Oekraïense Mariupol. De winnaar van deze confrontatie treft in de play-offronde mogelijk Antwerp, indien de Great Old in zijn derde voorronde zou afrekenen met het Tsjechische Viktoria Plzen.