Anderlecht en Mechelen trappen derde speeldag op gang, paars-wit hoopt op eerste zege

door
Belga
Leestijd 2 min.

Anderlecht en KV Mechelen openen vrijdagavond (om 20u30) de derde speeldag van de Jupiler Pro League. Verderop de speeldag wacht op zaterdag voor Club Brugge een netelige verplaatsing naar Oostende en ontvangt Racing Genk Zulte Waregem. Voor Anderlecht staat er vrijdag al veel op het spel. Paars-wit bengelt na een 1/6 in de buik van het klassement en hoopt voor eigen volk op een eerste zege onder speler-trainer Vincent Kompany. Makkelijk lijkt dat niet te worden tegen promovendus KV Mechelen. Malinwa heeft de wind in de zeilen na zeges tegen Zulte Waregem (0-2) en landskampioen Racing Genk (3-1) en is co-leider.

Op zaterdag openen Oostende en Club Brugge om 18u de debatten. Beide teams openden met het maximum van zes punten. Voor Oostende kwam dat enigszins als een verrassing. Blauw-zwart spijkerde het vertrouwen dinsdag nog eens extra bij met een 1-0 zege tegen Dinamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League.

Verderop de avond worden al de eerste zespuntenmatchen onderaan het klassement afgewerkt. Eupen en Waasland-Beveren, beiden nog puntenloos, treffen elkaar aan de Kehrweg. Ook Cercle Brugge (nul punten) en Kortrijk (één puntje) kunnen een zege gebruiken. Landskampioen Racing Genk sluit de voetbalavond af tegen Zulte Waregem, dat ook nog puntenloos is. Genk zal ongetwijfeld revanche willen nemen voor de nederlaag bij Mechelen vorig weekend.

Op zondag hoopt STVV op haar eerste punten in de thuismatch tegen Standard. De Truienaars likken nog steeds hun wonden na de 6-0 pandoering van vorige week vrijdag bij Club Brugge. Antwerp en Gent, die beiden donderdag Europees nog in actie komen, besluiten de derde speeldag. Ze gaan op bezoek bij respectievelijk Charleroi en Moeskroen.

bron: Belga