Emily Ratajkowski laat okselhaar staan: “Ik voel me ook sexy als ik het niet scheer”

Instagram / @emrata

Het Amerikaanse model Emily Ratajkowski heeft een feministisch essay geschreven waarin ze duidelijk maakt dat ze vooral wil doen waar ze zich goed bij voelt, of dat nu als ‘sexy’ beschouwd wordt of niet. Het artikel gaat gepaard met een foto waarop ze poseert met okselhaar.

Emily Ratajkowski benadrukt in het essay voor Harper’s Bazaar dat “vrouwen de mogelijkheid moeten hebben om te zijn wat ze willen, hoe veelzijdig dat ook kan zijn”. Het 28-jarige model heeft het in het bijzonder over de manier waarop een vrouw zich kleedt, wat ze op sociale media deelt en of ze beslist om zich al dan niet te scheren.

Mijn beslissing

Zelf deelde ze naar aanleiding van het essay een foto op Instagram waarop ze haar okselhaar liet staan. “Op de ene dag heb ik zin om het te scheren, op de andere dag voel ik me juist sexy als ik het niet doe. Geen van beide besluiten maakt me meer of minder feministisch. Zolang het mijn beslissing is, is het de juiste beslissing”, schrijft ze.

Geobsedeerd over gender

Ratajkowski volgde tijdens haar studie aan de Universiteit van Californië een vak over gender. Ze raakte vervolgens naar eigen zeggen geobsedeerd. “Ik was geschokt over hoe weinig ik begreep over gender, en ik startte met nadenken over mijn eigen identiteit als vrouw”, klinkt het.