Olivia Newton-John heeft niet lang meer: “Elke dag is een geschenk”

Foto AFP / J. McIntyre

Bij Olivia Newton-John werd onlangs voor de derde keer kanker geconstateerd. Hoe slecht de 70-jarige ‘Grease’-actrice eraan toe is, weet ze niet en wil ze ook niet weten. Dat heeft ze gezegd in een interview met 60 Minutes Australia.

“Als je gediagnosticeerd wordt met kanker of een andere enge ziekte, krijg je ineens een tijdslimiet”, stelt de actrice. “Als je in de statistieken gelooft, dan zorg je ervoor dat ze de waarheid worden. Als iemand je vertelt dat je nog zes maanden te leven hebt dan is de kans groot dat dat ook zo is omdat je erin gelooft.”

“Elke dag is een geschenk”

Hoewel Olivia niet weet of ze met weken, maanden of jaren te maken heeft, blijft ze optimistisch. “Ik heb zo’n geluk dat ik dit al drie keer heb meegemaakt en er nog steeds ben. Ik leef bij de dag. Elke dag is een cadeautje, zeker nu.”

De Engels-Australische actrice en zangeres kampte in 1992 voor de eerste maal met kanker, toen borstkanker. In 2013 werd ze behandeld voor een tumor in haar schouder. Dit keer werd er een tumor in haar ruggengraat aangetroffen.