Club Brugge treft in play-offronde Champions League Bazel of LASK

Club Brugge treft in play-offronde Champions League Bazel of LASK

Club Brugge neemt het, als het zich plaatst voor de play-offronde van de Champions League, op tegen het Zwitserse FC Bazel of het Oostenrijkse LASK. Dat is het resultaat van de loting van vandaag in het Zwitserse Nyon. Club moet eerst in de derde voorronde nog voorbij het Oekraïense Dinamo Kiev. Club was bij de loting reekshoofd. Ook het Turkse Basaksehir of de Grieken van Olympiakos waren mogelijke tegenstanders. Bazel toonde zich in de tweede voorronde beter dan PSV, LASK begint in de derde voorronde aan zijn Europese avontuur.

Eerst moet de ploeg van coach Philippe Clement dus nog aan de bak in de derde voorronde. De heenwedstrijd tegen Kiev staat morgenavond in het Jan Breydelstadion op de agenda, de terugwedstrijd tegen de Oekraïense vicekampioen en recente Supercup-winnaar volgt een week later in Oekraïne.

Blauw-zwart hoopt de eerste Belgische ploeg te worden die zich in de voorrondes via het niet-kampioenenspoor voor de groepsfase weet te plaatsen. Dat is alvast makkelijker dan vroeger, toen er meer clubs uit de grote competities voorrondes moesten afwerken, terwijl zij nu rechtstreeks geplaatst zijn voor de groepsfase. Bij een Brugse nederlaag is er nog altijd het vangnet van de groepsfase van de Europa League.

bron: Belga