Rihanna dient Trump van antwoord na tweet over schietpartij El Paso

De popster wijst Trump terecht in een vlammende Instagrampost.
AFP / J.B. Lacroix

Popster Rihanna heeft president Donald Trump op de korrel genomen als reactie op diens tweet over de schietpartij in een Walmart in het Texaanse El Paso, waarbij zondag 20 mensen om het leven kwamen. Rihanna noemt het bloedbad in een Instagrampost een daad van terrorisme en hekelt haar land, “waar het gemakkelijker is om aan een AK-47 te geraken dan aan een visum”.

Trump reageerde op de tragische gebeurtenissen in zijn land zoals hij dat altijd doet: met een tweet. Hij noemde de schietpartij in El Paso “een laffe daad”. “Ik veroordeel deze hatelijke daad samen met iedereen in dit land. Er zijn geen redenen of excuses die het vermoorden van onschuldige mensen rechtvaardigen”, leest de tweet.

Rihanna was er als de kippen bij om Trump terecht te wijzen: “Eum Donald, je hebt ‘terrorisme’ verkeerd gespeld”, klinkt het sarcastisch in een Instagrampost, waarna ze de schietpartijen van de voorbije dagen opsomt. Ze vermeldt daarbij ook de schietpartij van zondagavond 28 juli op een foodfestival in het Californische Gilroy, waarbij een 19-jarige dader het vuur opende op de massa. Daarbij vielen drie doden, onder wie twee kinderen.

Ook Cardi B laat haar stem horen

“Beeld je een wereld in waarin het gemakkelijker is om aan een AK-47 te geraken dan aan een visum. Beeld je een wereld in waarin ze een muur bouwen om terroristen IN AMERIKA te houden”, schrijft Rihanna. “Niemand verdient het om zo te sterven. NIEMAND!”

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Um… Donald, you spelt “terrorism” wrong! Your country had 2 terrorist attacks back to back, hours apart leaving almost 30 innocent people dead. This, just days after yet another terrorist attack in California, where a terrorist was able to LEGALLY purchase an assault rifle (AK-47) in Vegas, then drive hours to a food festival in Cali leaving 6 more people dead including a young infant baby boy! Imagine a world where it’s easier to get an AK-47 than a VISA! Imagine a world where they build a wall to keep terrorists IN AMERICA!!! My prayers and deepest condolences to the families and loved ones of all the victims and the communities affected and traumatized, from Texas, California, and Ohio! I’m so sorry for your loss! Nobody deserves to die like this! NOBODY!

Une publication partagée par badgalriri (@badgalriri) le

Het is niet de eerste keer dat de zangeres haar stem laat gelden ten opzichte van Trump. Zo verbood ze hem eerder haar muziek te draaien tijdens zijn politieke bijeenkomsten, omdat ze op geen enkele wijze geassocieerd wil worden met zijn ideeën en uitlatingen.

Ook popster Cardi B trok flink van leer tegen de president: “Wat ga JIJ doen om sommige van jouw RACISTISCHE SUPPORTERS onder controle te houden?”, klinkt het in een vlammende tweet gericht aan Trump.