WK motorcross - Tim Gajser triomfeert in GP van België

door
Belga
Leestijd 2 min.

WK-leider Tim Gajser (Honda) heeft zondag de Grote Prijs motorcross van België, de veertiende WK-manche, gewonnen. De Sloveen werd in beide reeksen in Lommel tweede, in de eerste achter de Fransman Romain Febvre (Yamaha) en in de tweede achter de Brit Max Anstie (KTM). Voor Anstie was het zijn eerste overwinning in de MXGP-klasse. Febvre, die vierde werd in de tweede reeks, is tweede in de eindafrekening. De Nederlander Glenn Coldenhoff (KTM) vervolledigde het podium na twee derde plaatsen.

Jeremy Van Horebeek is de eerste Belg op de vijfde stek, na een zesde en een zevende plaats. Jeffrey Dewulf (KTM) eindigde op de 14e plaats. Kevin Strijbos (Yamaha) werd 16e, Cedric Grobben (KTM) 22e.

Clément Desalle (Kawasaki), de Nederlandse regerende wereldkampioen Jeffrey Herlings (KTM) en de Italiaan Antonio Cairoli (KTM) zijn out met blessures.

In de WK-stand verstevigt Gajser zijn koppositie met 626 punten. De Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha), vierde in Lommel, volgt op 187 punten. Van Horebeek is negende met 329 punten.

In de MX2 ging de zege naar de Spaanse WK-leider Jorge Prado (KTM), die beide reeksen won. De Nederlander Calvin Vlaanderen (Honda) was tweede, voor de Brit Ben Watson (Yamaha). Jago Geerts (Yamaha), tweede in de eerste reeks, sprokkelde geen punten in de tweede reeks en werd tiende. Cyril Genot (KTM) eindigde op de zevende plaats. Prado staat ruim op kop met 644 punten, Geerts is vierde (413 ptn).

Op 18 augustus staat de volgende GP op het programma in het Italiaanse Imola.

bron: Belga