Niels Bruynseels vierde in Grand Prix, Pieter Devos blijft leider Global Champions Tour

door
Belga
Leestijd 1 min.

Springruiter Niels Bruynseels is vandaag vierde geworden in de Grand Prix van Londen. De 35-jarige Antwerpenaar loodste zijn 10-jarige hengst Jenson foutloos door de barrage, maar drie combinaties waren sneller. De 36-jarige Brit Ben Maher won met de 10-jarige ruin Explosion, voor de Ieren Shane Sweetnam (met Alejandro) en Darragh Kenny (Classic Dream). Jos Verlooy, met Igor, Pieter Devos, met Claire, en Constant Van Paeschen, met Verdi Treize, schopten het ook tot de barrage, maar gingen daarin wel in de fout. Verlooy werd met vier strafpunten zevende, Devos met acht strafpunten tiende en Van Paesschen met zestien strafpunten twaalfde. De barrage werd door twaalf combinaties gesprongen, daarvan bleven er vier foutloos.

Devos blijft leider in de Global Champions Tour. Na veertien van achttien proeven ziet hij Maher wel tot op zes punten naderen. De Duitse Mechelaar Daniel Deusser is op 26 punten derde, Bruynseels op 28 punten vierde. Verlooy staat op 83 punten net buiten de top tien.

De volgende manche wordt volgende week zaterdag in het Nederlandse Valkenswaard gesprongen. Nog een week later gaat in Rotterdam het EK van start. Daar verdedigen Bruynseels (met Delux), Devos (Claire), Verlooy (Igor), Gregory Wathelet (Nevados) en Jérôme Guery (Quel Homme de Hus), als vijfde ruiter, de Belgische kleuren.

bron: Belga