KV Oostende haalt 6 op 6 na zege tegen Cercle Brugge, draw in KV Kortrijk-Charleroi

KV Kortrijk en Charleroi hebben gisteren 1-1 gelijkgespeeld op de tweede speeldag in de Jupiler Pro League. KV Oostende haalde het met 3-1 van Cercle Brugge en behoudt een perfect rapport. Charleroi kwam op het halfuur op voorsprong in het Guldensporenstadion. Ryota Morioka zette een elfmeter om. Met een halve volley bracht invaller Ilombe Mboyo (79.) de Kortrijkzanen langszij. Na de stuntzege tegen Anderlecht lukte KV Oostende opnieuw een driepunter tegen Cercle Brugge. De Vereniging kwam nochtans in de zevende minuut op voorsprong in de Versluys Arena, dankzij Idriss Saadi. Sindrit Guri (32.) hing de bordjes daarop in evenwicht. En vijf minuten voor rust kwam KVO na een owngoal van Saadi op voorsprong. Cercle-vleugelspeler Jordi Mboula maakte het de kustploeg iets makkelijker door in de 54e minuut een tweede gele kaart te pakken. Drie minuten voor affluiten maakte Guri zijn tweede doelpunt van de avond.

Na twee speeldagen prijkt KV Oostende met 6 op 6 bovenin naast Club Brugge en Standard. Charleroi heeft twee punten, KV Kortrijk telt één punt. Cercle Brugge blijft met lege handen achter.