Elise Mertens start met duel tegen Sasnovich in Toronto

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens (WTA 20) speelt komende week tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA 45) op het WTA-toernooi in het Canadese Toronto (hard/2.830.000 dollar). De 23-jarige Limburgse kon nooit winnen van Sasnovich, in de twee voorgaande duels trok de Wit-Russische telkens aan het langste eind, in 2017 in Cincinnati en vorig jaar in Wuhan, telkens op hardcourt.

Mits een eerste zege tegen Sasnovich wacht er Mertens in de tweede ronde een duel met de Amerikaanse Serena Williams (WTA 9). Als achtste reekshoofd is de voormalige nummer een van de wereld bye in de eerste ronde. De jongste van de Williams-zussen speelt voor de eerste keer sinds 2015 in Toronto. Het worden haar eerste wedstrijden sinds haar vorige maand op Wimbledon verloren finale tegen de Roemeense Simona Halep, de titelverdedigster in Canada.

Ysaline Bonaventure (WTA 109) werd eerder al uitgeschakeld in de eerste kwalificatieronde. Onze landgenote verloor er in drie sets (4-6, 7-5, 6-4) van de Chinese Xiyu Wang (WTA 127).

bron: Belga