Matteo Trentin vervoegt Van Avermaet bij CCC

door
Belga
Leestijd 1 min.

Matteo Trentin rijdt vanaf 2020 in dienst van CCC. Dat heeft de formatie van Greg Van Avermaet vandaag laten weten. De 30-jarige Italiaan koerst sinds 2018 voor Mitchelton-Scott en ondertekent bij zijn nieuwe team een contract voor twee jaar. "Ik was niet echt van plan om van ploeg te wisselen maar er diende zich een mooie kans aan bij CCC", reageert Trentin, die de voorbije Tour de France nog een ritzege behaalde. "Ik ken het team goed, en weet dat ik er meer kansen zal krijgen. Greg Van Avermaet staat er elke Klassieker en ik denk dat we beiden meer mogelijkheden zullen hebben als we in dezelfde ploeg zitten, en niet tegen mekaar koersen."

"Ik mis nog een zege of podiumplaats in een grote Klassieker en mik daar de volgende seizoenen op", vervolgde de Italiaan, die in 2018 Europees kampioen werd. "Ook de sprinterstrui in een Grote Ronde is mijn doel. Ik geloof dat dit mogelijk is en toonde tijdens de Tour dat ik er stond."

Trentin won in zijn loopbaan in elk van de drie Grote Rondes (Tour, Giro en Vuelta) minstens een etappe en schreef ook tweemaal Parijs-Tours (2015 en 2017) op zijn naam. Voor zijn periode bij Mitchelton-Scott was de ervaren Italiaan lang aan de slag bij Quick Step. Bij CCC rijden naast Van Avermaet nog de Belgen Serge Pauwels, Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck en Guillaume Van Keirsbulck.

bron: Belga