Yellow Tigers spelen in Catania voor olympisch ticket

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische volleybalvrouwen spelen van vrijdag tot zondag in het Italiaanse Catania voor een olympisch ticket. Het opdracht voor de Tigers is duidelijk: om een deelnamebewijs voor Tokio 2020 te veroveren moeten ze hun groep winnen. Dat kondigt zich vooraf als erg moeilijk aan voor de vrouwen van bondscoach Gert Vande Broek, nummer negentien van de wereld. De tegenstanders zijn immers vicewereldkampioen Italië (FIVB 8), Nederland (FIVB 7) en Kenia (FIVB 20).

De Tigers openen hun toernooi morgen (om 17u55) met de Derby der Lage Landen tegen Nederland. Vervolgens wacht zaterdag (om 20u55) het gastland. Zondag (om 17u55) wordt de groep afgesloten met een duel tegen Kenia.

De ambities van de Belgische vrouwen - gemiddeld amper 20,5 jaar oud - voorafgaand zijn eerder gematigd. Toplanden als Italië en Nederland zijn duidelijk favoriet en enkel de groepswinnaar pakt het Europees ticket. Het eerste objectief voor de Tigers deze zomer was het behoud in de Nations League, en daarin zijn ze geslaagd. Het kwalificatietoernooi dient eerder als voorbereiding op het EK (23 augustus-8 september), waarin de Belgische vrouwen op de top-8 mikken.

Er worden komend weekend zes kwalificatietoernooien gespeeld, waarvan telkens de winnaar zich plaatst voor de Spelen. De vijf overblijvende tickets worden in januari verdeeld tijdens continentale kwalificatietoernooien. Japan is als gastland rechtstreeks geplaatst.

bron: Belga