Europa League - AA Gent mag riante uitgangspositie niet meer te grabbel gooien in Roemenië

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het mag donderdagnamiddag (om 17u Belgische tijd) niet meer mislopen voor AA Gent in de terugwedstrijd van de tweede voorronde van de Europa League. Na de knappe 6-3 zege tegen Viitorul Constanta in de eigen Ghelamco Arena vorige donderdag kan enkel een complete off-day de Buffalo's nog uit de derde voorronde houden. Gent-coach Jess Thorup noemde de eerste helft van vorige week donderdag de beste 45 minuten van Gent sinds zijn aantreden in oktober vorig jaar. Zijn manschappen walsten over Viitorul heen en aan de pauze stond het 5-1. De Roemenen herpakten zich enigszins na rust en konden milderen tot 6-3, maar de marge is desondanks nog steeds groot. Viitorul verloor in het tussenseizoen zijn spelmaker Ianis Hagi aan Racing Genk, en dat kon vader Gheorghe Hagi - die de hoofdcoach van Viitorul is - niet opvangen.

Afgelopen weekend leek Gent op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League ook lang op weg naar de drie punten. Op bezoek bij Charleroi bracht recordaankoop Ngadeu de Gentenaars tien minuten na rust op 0-1. De Henegouwers gaven echter niet op, en Bruno zorgde één minuut voor tijd voor de late gelijkmaker.

Bij winst treft AA Gent in de derde (en voorlaatste) voorronde van de Europa League de winnaar van de confrontatie tussen het Bulgaarse Levski Sofia en het Cypriotische AEK Larnaca. De Cyprioten wonnen vorige week in eigen huis met 3-0, de terugmatch in Sofia staat donderdagavond (om 18u30 Belgische tijd) op het programma.

bron: Belga