Club Brugge en STVV trappen vrijdagavond speeldag twee op gang

door
Belga
Leestijd 2 min.

De tweede speeldag in de hoogste voetbalklasse begint morgenavond (20u30) met een duel in Jan Breydel tussen Club Brugge en STVV. Blauw-zwart zette de competitie vorig weekend overtuigend in met een 1-3 zege op het veld van Waasland-Beveren. De Truienaars gingen met 0-1 onderuit tegen Moeskroen. Met duels tegen Standard (thuis) en Antwerp (uit) voor de boeg, dreigt voor de troepen van Marc Brys een gemiste competitiestart.

Standard griste vorige zaterdag dankzij twee late doelpunten de volle buit mee bij Cercle Brugge. Zaterdag ontvangt het team van Michel Preud'homme in de vooravond (18u) Zulte Waregem. Essevee ging op speeldag één met 0-2 de boot in tegen nieuwkomer KV Mechelen. De bekerwinnaar wacht zaterdagavond (20u30) een zware test met een thuisduel tegen kampioen KRC Genk, dat tegen Kortrijk (2-1) geen steek liet vallen.

Nog zaterdag (20u) staan Oostende-Cercle en Kortrijk-Charleroi op het programma. AA Gent speelt zondagnamiddag (14u30) gastheer voor Eupen. De Buffalo's gaven vorige zondag in extremis de zege uit handen in Charleroi. Eupen bleek dan weer een maatje te klein voor Antwerp (1-4) en lijkt voor een moeilijk seizoen te staan. Bovendien dreigen de Panda's sterkhouder en doelman Hendrik Van Crombrugge kwijt te spelen aan Anderlecht. Paars-wit kende eveneens een seizoensstart in mineur. Bij de langverwachte comeback van Vincent Kompany verloor de recordkampioen met 1-2 van Oostende. Anderlecht speelt zondag om 18u op Le Cannonier tegen Moeskroen.

De tweede speeldag wordt zondagavond (20u) afgesloten met een duel tussen Antwerp en Waasland-Beveren.

bron: Belga