Ex-wereldkampioen Carlos Baldomir 18 jaar de cel in wegens misbruik dochter

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Argentijnse bokser Carlos Baldomir, voormalig WBC-wereldkampioen bij de welters, werd tot achttien jaar cel veroordeeld wegens herhaaldelijk seksueel geweld tegen één van zijn dochters. Dat deelde het Argentijnse gerecht woensdag mee. De 48-jarige Baldomir zit al sinds november 2016 in voorhechtenis. Dat na een klacht van zijn ex-vrouw. De feiten deden zich voor tijdens schoolvakanties van 2012 tot 2014. Zijn dochter was zeven jaar toen het misbruik begon. Baldomir toonde weinig berouw. Bij het begin van zijn rechtszaak stak hij zijn middenvinger op.

De ex-bokser werd schuldig bevonden aan seksuele agressie tegenover een minderjarige door een familielid van het slachtoffer. Het parket vroeg twintig jaar cel.

Baldomir kroonde zich in januari 2006 erg verrassend tot WBC-wereldkampioen bij de welters door de Amerikaan Zab Judah te verslaan. In juli verdedigde hij de titel nog met succes tegen de Canadees Arturo Gatti, maar in november 2006 bleek de Amerikaan Floyd Mayweather te sterk. Daarna ging het met zijn carrière bergaf. Zo verloor hij op 20 december 2008 in de Lotto Arena van Antwerpen op punten van onze landgenoot "Sugar" Jackson Osei Bonsu. Zijn laatste kamp vocht hij in april 2014. Hij sloot zijn loopbaan af met 49 zeges, waarvan 15 met KO, 16 nederlagen en 6 draws.

.

bron: Belga