Belgen in het buitenland - Club Brugge stalt Noah Fadiga bij Volendam

door
Belga
Leestijd 1 min.

FC Volendam heeft zich met de 19-jarige middenvelder Noah Fadiga versterkt. Dat meldde de Nederlandse tweedeklasser woensdag. De Belg van Senegalese origine, zoon van Khalilou Fadiga, wordt gehuurd van Club Brugge, waarmee Volendam een samenwerkingsakkoord heeft. "Ik ben heel blij om een jaar bij deze mooie club te mogen spelen onder een heel goede staf", zegt Fadiga op de website van zijn nieuwe ploeg. "Ik hoop een heel mooi seizoen te beleven en zo hoog mogelijk te eindigen. De verwachting is veel ervaring op te doen, mijn steentje bij te dragen aan de club en daarmee ook mezelf te ontwikkelen om zo een betere speler te worden."

"Noah is een talentvolle speler, een echte atleet die wat later is gaan groeien en waar nog veel rek in zit", zegt technisch directeur Jasper van Leeuwen. "Hij heeft lang als buitenspeler gespeeld, dus hij is creatief en denkt van nature aanvallend. Het laatste jaar is hij als opkomende rechtsback gaan spelen, mede daarom kan hij echt iets toevoegen aan onze aanvallende speelwijze. Wij zijn blij dat we hem toe kunnen voegen aan het team en zullen hem helpen in zijn ontwikkeling, zodat Club Brugge over een jaar ook weer over een betere speler kan beschikken."

Fadiga is sinds 2015 aangesloten bij Club Brugge en tekende er in mei 2017 zijn eerste profcontract. Eerder speelde hij voor de jeugd van AA Gent en RSC Anderlecht.

.

bron: Belga