Sprinkhanenplaag in Las Vegas is zelfs zichtbaar op weerradar

Las Vegas
Foto Unsplash

Vanwege de natte lente in de Amerikaanse staat Nevada is er in de hoofdstad Las Vegas sprake van een ongekende sprinkhanenplaag. De miljoenen insecten vormen een dusdanig grote ‘wolk’ dat ze zelfs zichtbaar zijn op de radars van de meteorologen van nieuwszender CNN.

CNN-weervrouw Allison Chinchar toonde de beelden op televisie en dacht dat het ging om twee stormen die over de casinostad trokken. Een van deze twee ‘depressies’ gedroeg zich echter niet normaal. “Ik dacht dat dit misschien wel een extreem zware regenbui kon worden.”

Afgelopen weekeend riep de raadselachtige regenbui ook al de nodige vragen op. Op de Amerikaanse Buienradar verscheen elke avond en nacht een bui. Nu lijkt hiervan de oorzaak gevonden te zijn.

Natte lente

De staat Nevada heeft in 2019 een behoorlijk natte lente doorgemaakt. Er viel ongeveer twee keer zoveel neerslag als gewoonlijk.

Volgens Jeff Knight van het departement Landbouw is het dan ook begrijpelijk dat er zoveel sprinkhanen in de omgeving van de stad zijn. “De insecten trekken rond deze tijd van het jaar massaal naar het noorden. Al sinds de jaren 60 zijn dusdanig grootschalige migraties waargenomen, ik heb het zelf ook vier of vijf keer meegemaakt in de afgelopen 30 jaar”, vertelt hij. “Bepaalde weersomstandigheden veroorzaken deze grootschalige trektocht van de sprinkhanen.”

Bron: Metro Nederland