KLJ-jongeren “beschoten” omdat ze door maïsveld liepen

Door boer beschoten omdat we door maïsveld liepen

Een groep KLJ-jongeren uit het Oost-Vlaamse Zomergem beweert te zijn beschoten door een boze boer in Poperinge toen ze tijdens een spel door zijn maïsveld liepen. Er wordt onderzocht of er effectief sprake is van een geweerschot. “Het is woord tegen woord”, aldus de politie.

De feiten dateren van afgelopen maandag. Een groep jongeren van de KLJ (Katholieke Landelijke Jeugd) was op kamp in het West-Vlaamse Westouter toen ze besloten om een rechtdoortocht te maken. Zo’n tocht bestaat erin dat je van punt A naar punt B wandelt en daarbij alle obstakels op de weg weet te overwinnen.

Schot in hun richting

Zo belandde een groep van 12- tot 18-jarigen samen met een leider maandag in het maïsveld van de boer. “Daarop menen de aanwezigen dat ze bedreigd werden door een boer, die een schot uit een jachtgeweer zou hebben gelost in hun richting”, zo klinkt het bij de politie van ArroIeper. “De boer was woedend, en de jongeren waren erg aangedaan door de feiten. Onze mensen van slachtofferbejegening kwamen ter plaatse om hen bij te staan.”

“Enkel bedreiging”

De landbouwer werd na de feiten verhoord en er vond een huiszoeking plaats. Hij zou echter ontkennen dat hij heeft geschoten. De aard van de bedreiging wordt nu onderzocht door het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper. “Wij kunnen enkel bevestigen dat er sprake was van bedreigingen”, klinkt het daar. “We onderzoeken over welk soort bedreigingen het gaat. Verder zal niet worden gecommuniceerd, in het belang van het onderzoek.”

Vlaamse scoutsleider gewond bij vechtpartij

Dinsdagnacht brak er ook al een vechtpartij uit tussen twee verschillende jeugdbewegingen op een kampterrein in Durbuy. Daarbij raakte een Vlaamse scoutsleider gewond. Hij werd ter verzorging naar het ziekenhuis in Durbuy gevoerd.

Woordvoerder Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen betreurt de feiten. “Het gaat om een situatie tussen een aantal jongeren die uit de hand is gelopen, maar die geen verband lijkt te houden met de jeugdbeweging. Onze bezorgdheid gaat nu in de eerste plaats uit naar de gewonde leider en de andere betrokkenen”, vertelde hij aan Het Laatste Nieuws.

bron: Belga