Weerbericht: zacht maar wisselvallig

Weerbericht: zacht maar wisselvallig

Deze namiddag neemt de bewolking overal toe met vooral over het noordwesten uiteindelijk kans op enkele buien. Dat meldt het KMI. De maxima gaan van 22 graden in de Ardennen tot 26 graden in het centrum. De zuiden­ tot zuidwestenwind waait meestal matig. Over het westen waait het soms vrij krachtig met pieken tot 55 km/u. Vanavond en in de nacht van dinsdag op woensdag is het wisselend bewolkt met vooral aan zee nog een buienkans. De minima komen uit op 11 graden in de Hoge Venen tot 16 graden in het centrum. De zuidwestenwind waait matig, aan zee vrij krachtig, met pieken rond 50 km/u.

Morgen is het wisselend bewolkt met enkele buien en lokaal kans op een donderslag. Later op de namiddag wordt het droger en worden ook de opklaringen breder vanaf het westen. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 22 graden in het centrum. Er staat een matige zuidwestenwind, ruimend naar het westen. Aan zee waait de wind vrij krachtig met pieken tot 55 km/u.

Morgennacht is het vaak lichtbewolkt en droog. Vooral aan zee en over het oosten van het land kan nog een bui vallen. Tegen het einde van de nacht neemt de bewolking opnieuw toe en vergroot de kans op een bui. Minima tussen 10 en 15 graden.

Donderdag krijgen we brede opklaringen met in de loop van de dag meer wolken. Vooral ten zuiden van Samber en Maas kunnen enkele lokale buitjes vallen. Het kwik stijgt tot rond 24 graden in het centrum.

Vrijdag verloopt wisselend bewolkt met in de loop van de dag lokaal enkele buitjes. De maxima bedragen rond 23 graden in het centrum.

Een zwakke hogedrukwig bepaalt zaterdag ons weer waardoor het wellicht droog blijft. Vooral ’s namiddags hangen er regelmatig wat wolkenvelden. Maxima tussen 19 en 23 graden. Zondag is het wisselend bewolkt en overwegend droog bij maxima rond 23 graden in het centrum. Er staat weinig wind.

bron: Belga