Na-Tourcriterium Aalst - Remco Evenepoel kaapt zege weg voor neus van gele trui Bernal: "Ongelooflijke ervaring"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) heeft maandagavond het druk bijgewoonde 84e na-Tourcriterium van Aalst gewonnen. De 19-jarige Belg was daags na de slotrit op de Champs-Elysées in een sprint met drie sneller dan gele truidager Egan Bernal en Laurens De Plus. Belgisch kampioen Tim Merlier flitste zich naar de vierde plaats voor Thomas De Gendt. De wedstrijd zat een hele tijd op slot toen op 15 ronden van het einde Frederik Backaert met zijn teamgenoot Xandro Meurisse ging versnellen. De groep met Bernal liet evenwel niet begaan. Het sein dan voor Tim Merlier, Thomas De Gendt en Jasper De Buyst om even voor de grote groep te gaan uitrijden. Achter hen scheurde het peloton in twee stukken. Aimé De Gendt reed in zijn eentje nog naar de drie leiders maar wat verderop smolt alles weer samen, mede door het beukwerk van Iljo Keisse met Remco Evenepoel als schaduw.

Laurens De Plus en Egan Bernal flitsten weg uit het pak met de topfavorieten. Enkel Remco Evenepoel was bij machte om de kloof naar voor nog te overbruggen. Het waren ook die drie renners die mochten sprinten voor de zege. Daarin toonde Evenepoel zich de sterkste

"Dit was een ongelooflijke ervaring. Wat een massa volk. Ik kon tijdens de koers ook wat woordjes wisselen met Bernal. Ik hoop die man nog veel tegen te komen in de koersen. We zijn alle twee jong en weten hoe moeilijk het is om te winnen", gaf Remco Evenepoel nog mee na de finish.

Morgen/dinsdag rijdt Egan Bernal met zijn teamgenoot Jonathan Castroviejo nog het na-Tourcriterium van Roeselare. Daar rijden ook nog onder andere Thomas De Gendt en Xandro Meurisse.

bron: Belga