Drie doden bij schietpartij in zuiden van Frankrijk: politie vermoedt afrekening

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij een schietpartij in de Var, in het zuiden van Frankrijk, zijn gisterenavond drie mensen omgekomen. Een persoon raakte gewond. De politie vermoedt dat het om een afrekening gaat, omdat bij de schietpartij zware wapens gebruikt werden, zegt een anonieme politiebron. Ook het profiel van de slachtoffers doet de politie in die richting denken. De daders zijn nog op de vlucht. De feiten deden zich rond 20.30 uur voor ter hoogte van een benzinestation in Ollioules, niet ver van Toulon. De eerste twee dodelijke slachtoffers zijn 29 en 30 jaar oud en stonden bekend bij de politie voor drugszaken. Een derde dodelijk slachtoffer, een vrouw van 57, werd getroffen door verdwaalde kogels. Deze vrouw passeerde net met haar man op een scooter. De echtgenoot werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

"Er zijn zeker twee wapens gebruikt, en minstens een aanvalsgeweer, als we afgaan op de munitie die we ter plaatse hebben gevonden", aldus nog de politiebron. "We vermoeden dat er twee schutters waren, maar we blijven voorzichtig, want we hebben ze nog niet opgepakt."

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner, afkomstig uit Ollioules, zegt het volste vertrouwen te hebben in de politie en "hun vastberadenheid om deze criminele netwerken die onze wijken bederven, uit te roeien".

Bron: Belga