Amerikaan wint WK Fortnite, Belgische DRG eindigt 45ste

Amerikaan wint WK Fortnite
Amerikaan wint WK Fortnite

De Amerikaan Kyle Giersdorf, alias “Bugha”, heeft zondag in New York de solocompetitie van de wereldbeker Fortnite, een populair computerspel, gewonnen. Hij behaalde 59 punten. De 16-jarige tiener uit Pennsylvania is daarmee plotsklaps 3 miljoen dollar rijker. Er speelde ook een Belg, Evan Depauw (15) alias DRG, mee. Hij moet het, met 14 punten, stellen met de 45ste plaats. Fortnite is een van de populairste games ooit. Het spel kwam in juli 2017 op de markt en dankt zijn succes onder meer aan het Battle Royale-spelconcept. Daar belanden de spelers met 100 op een eiland en moeten ze proberen om als enige tot het einde te overleven. Begin dit jaar bereikte Epic de drempel van 250 miljoen gamers.
Met de finale van de solocompetitie kwam zondag een einde aan het eerste WK Fortnite. Overigens kleurde de volledige top vier in die competitie Amerikaans. Naast Bugha mogen ook Psalm, Epikwhale en Kreo zich voortaan miljonair noemen.
Zaterdag werd al de duocompetitie van de wereldbeker Fortnite afgesloten. Die werd gewonnen door de 16-jarige Noor Emil Bergquist Pedersen, alias Nyhrox, en zijn Oostenrijkse speelpartner Thomas Arnould, alias Aqua. Onze landgenoot Howard Castiaux (23) – spelersnaam Noward – speelde samen met een Zwitserse partner en strandde op de 13de plaats.

Bron: Belga