8-jarig kind sterft nadat het op treinsporen geduwd wordt in Duitsland

8-jarig kind sterft nadat het op treinsporen geduwd wordt in Duitsland
DPA / F. Rumpenhorst

Een jongen van 8 jaar is maandag in het treinstation van Frankfurt omgekomen, toen een man hem op de treinsporen duwde terwijl er een hogesnelheidstrein aangereden kwam.

Een verdachte is opgepakt. De politie onderzoekt de zaak als opzettelijke doodslag.

Getuige

Volgens een getuige duwde een man de jongen en zijn moeder van het perron af. De vrouw van 40 jaar slaagde erin van het spoor weg te geraken voor de hogesnelheidstrein eraan kwam, maar haar zoon liep dodelijke verwondingen op. Daarop kwam de politie met grote middelen aanzetten.

De verdachte, die gevlucht was, kon even later buiten het station met de hulp van passerende mensen worden opgepakt. In het station werden de perrons 4 tot 9 lange tijd afgesloten voor verkeer. Er werden treinen geschrapt en andere hadden vertraging.

Eerder incident

Enkele dagen geleden gebeurde een gelijkaardig incident. Op 20 juli werd in het station in de stad Voerde, in Noordrijn-Westfalen, een 34-jarige moeder op de treinsporen geduwd vlak voor een regionale trein aangereden kwam. De vrouw kwam daarbij om het leven. De 28-jarige dader zit op beschuldiging van moord in voorhechtenis. Volgens getuigen was de man zonder iets te zeggen de vrouw in de rug genaderd en duwde hij haar dan op de sporen. Dader en slachtoffer kenden elkaar niet. De 28-jarige dader zou uit moordlust gehandeld hebben. Hij weigert uitleg te geven over zijn daad.