Uitleveringswet Hongkong – Ook zondag willen manifestanten betogen in straten van Hongkong

Uitleveringswet Hongkong - Ook zondag willen manifestanten betogen in straten van Hongkong

Na de gewelddadigde confrontaties zaterdag willen duizenden mensen vandaag/zondag opnieuw demonstreren in de straten van Hongkong. Voor de middag wordt een demonstratie verwacht in het district Sheung Wan, in het centrum van de Chinese administratieve regio. Honderdduizenden mensen manifesteren sinds weken in Hongkong tegen een wet die de uitlevering van verdachten van misdrijven aan China toelaat. De regionale regeringsleider Carrie Lam heeft de wet ondertussen “dood” verklaard, maar de manifestanten eisen dat ze formeel wordt ingetrokken.
De voormalige Britse kolonie is semi-autonoom sinds haar terugkeer naar China in 1997 en heeft meer vrijheden dan het eigenlijke China. Veel van de 7 miljoen inwoners van Hongkong vrezen dat Peking die vrijheden steeds meer inperkt.
Ook zaterdag kwam het opnieuw tot confrontaties tussen de betogers en de politie. Agenten schoten onder meer traangas af naar de manifestanten. Vijfenveertig mensen raakten zwaargewond toen gemaskerde mannen in witte T-shirts de betogers met stokken en ijzeren staven aanvielen.

bron: Belga