Mooi begin van de week, later wisselvalliger

Mooi begin van de week

Deze namiddag is het zwaarbewolkt met vooral in het oosten van het land perioden van regen. In het westen is het droger en verwachten we geleidelijk opklaringen. Dat meldt het KMI. De maxima gaan van 17 graden in de Hoge Venen tot 21 graden in Vlaanderen. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit westelijke richtingen. Vanavond is het nog zwaarbewolkt met in het oosten kans op lichte regen. Elders wordt het droog met opklaringen. ’s Nachts wordt het overal droog en krijgen we op de meeste plaatsen opklaringen. Vooral in de Ardennen is er kans op vorming van nevel of mist. De minima schommelen tussen 10 graden in de Ardennen en 15 graden in Vlaanderen.

Maandag is het rustig en vrij zonnig met in de loop van de dag wel enkele wolkenvelden. De maxima komen uit op 20 graden in de Ardennen tot 25 graden in de Kempen.

Maandagavond en tijdens de nacht van maandag op dinsdag is het licht bewolkt tot helder. De minima liggen tussen 11 graden in de Ardennen en 16 graden in het westen.

Een zwakke storing verbonden aan een depressie boven het zuiden van de Britse Eilanden trekt dinsdagnamiddag van west naar oost over het land. De dag begint warm en zonnig. Na de middag neemt de bewolking toe en kunnen er enkele plaatselijke buien vallen, vooral in de oostelijke helft van het land. De maxima gaan van 24 graden aan zee en op de Ardense hoogten tot 28 graden in de Kempen.

Woensdag komt de Britse depressie boven de Noordzee te liggen en wordt met een strakke zuidwestelijke stroming zachte en onstabiele lucht over onze streken aangevoerd. Het wordt wisselend bewolkt met in de loop van de dag enkele regenbuien met kans op een plaatselijk onweer. In het zuidoosten van het land blijft het mogelijk droog. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden.

De depressie boven de Noordzee blijft donderdag zorgen voor wisselvallig weer met kans op buien. Maxima van 19 tot 24 graden.

Vrijdag trekt de depressie over de Benelux en schijnt de buienactiviteit toe te nemen. Het is vaak bewolkt met buien die vooral in het noordoosten kunnen gepaard gaan met onweer. De maxima liggen tussen 19 en 22 graden.

bron: Belga