Max Verstappen wint incidentrijke GP in Hockenheim, offday voor Mercedes

door
Belga
Leestijd 2 min.

Max Verstappen (Red Bull) heeft de Grote Prijs Formule 1 van Duitsland gewonnen, dat is de elfde WK-manche van het seizoen. Na een chaotische GP op het natte circuit van Hockenheim haalde de in België geboren Nederlander het van voormalig wereldkampioen Sebastian Vettel (Ferrari) en de Rus Daniil Kvyat (Torro Rosso) en zo boekte hij de zevende F1-zege in zijn carrière, de tweede van dit seizoen en de eerste ooit in Duitsland. Eerder was hij al de beste in de GP van Oostenrijk. Even opmerkelijk was alvast de tweede plaats voor eigen publiek van Vettel, die na problemen met de turbo van op de laatste plaats was gestart en zo maar even achttien plaatsen winst boekte. Voor Kvyat was het nog maar het derde podium in zijn carrière.

Voor Mercedes werd het een dramatische namiddag in Hockenheim. Regerend wereldkampioen en WK-leider Lewis Hamilton was nochtans van op poleposition vertrokken en leek probleemloos naar zijn vijfde zege in Duitsland te rijden, maar na een dramatische pitstop nadat hij van de baan was gegaan mocht hij die ambitie opbergen. De Brit finishte uiteindelijk na nog een slipper op de elfde plaats. Valterri Bottas legde dan maar een tijdlang het vuur aan de schenen van Verstappen, totdat ook de Fin, na Hamilton de nummer twee in de WK-stand, met het slot in zicht in de fout ging en de bandenmuur in knalde. Op dat moment was de race van onder meer de Monegask Charles Leclerc (Ferrari) al afgelopen. Verstappen bleef voorin rustig en hield stand tot aan de finish.

Aan de top van de WK-stand verandert er na deze GP van Duitsland niets. Hamilton blijft riant aan de leiding voor Bottas, Verstappen en Vettel. De eerstvolgende GP wordt komend weekend op de Hungaroring in de buurt van de Hongaarse hoofdstad Boedapest gereden. Op 1 september is het vervolgens de beurt aan België, op het circuit van Spa-Francorchamps.

bron: Belga