Jupiler Pro League – Standard maakt pas in het slot het verschil tegen Cercle Brugge

Jupiler Pro League - Standard maakt pas in het slot het verschil tegen Cercle Brugge

Standard is de nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League gestart met een felbevochten zege. De Rouches klopten in het Jan Breydelstadion Cercle Brugge met 0-2. Renaud Emond miste in de eerste helft een strafschop, maar was toch de matchwinnaar met helemaal in het slot de 0-1. Nadien deed invaller Anthony Limbombe helemaal de boeken toe. Beide teams hielden mekaar in de aanvangsfase in de tang. De Luikenaars kregen halfweg de eerste periode wel een uitgelezen kans op de 0-1, toen Kylian Hazard in de zestien Boljevic langs achteren aanliep. Standard-captain Emond trapte de elfmeter echter te zacht en Cercle-doelman Badiashile bracht redding. Ook nadien bleven goals uit.
Na de koffie bleef Standard zonder succes op zoek naar de 0-1. Michel Preud’homme bracht dan maar op het uur Carcela, die op de bank begonnen was. Maar ook met de Belgische Marokkaan in de ploeg lukte het niet de opening te forceren. De Belder moest tien minuten voor tijd op de draagberrie naar de kant met wat leek op een zware blessure – de Cercle-aanvaller bleef bij een zelf ingezette tackle in het gras steken. Emond (88.) maakte helemaal in het gaatje zijn gemiste penalty dan toch goed, toen hij een voorzet van Carcela binnenkopte. Limbombe (90.+4) zette nadien de 0-2 eindstand op het bord.
Later zaterdag staan nog drie duels op de planning. KV Mechelen maakt om 20u zijn veelbesproken comeback op het hoogste niveau bij Zulte Waregem, terwijl Sint-Truiden op hetzelfde moment Moeskroen ontvangt. Club Brugge trekt nadien (20u30) naar Waasland-Beveren.

bron: Belga