Thalys rijdt pas vanaf weekend opnieuw normaal

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Thalystreinen zullen pas vanaf het weekend opnieuw normaal gaan rijden. Dat heeft een woordvoerder van de hogesnelheidslijn aan Belga gezegd. "De afgelopen twee dagen hebben zich door de uitzonderlijke weersomstandigheden storingen voorgedaan aan de spoorweginfrastructuur, die het verkeer van de Thalys-treinen ernstig hebben verstoord", aldus Mattias Baertsoen van de Thalys-persdienst. "Donderdag leidde een defect aan de bovenleiding en een permanente snelheidsvermindering tot 80 km/u op het Belgische net tot veel vertragingen en tot het uitvallen van enkele treinen. Om in deze uitzonderlijke omstandigheden de treinen niet te overbelasten, zag Thalys zich genoodzaakt de verkoop op alle lijnen tijdelijk te sluiten."

"Op vrijdag herstelt de situatie zich geleidelijk aan op het netwerk, maar zijn er toch nog aanzienlijke storingen te verwachten", vervolgt de woordvoerder. "Daarom blijven we de reizigers vragen om hun reis in de mate van het mogelijke uit te stellen. Een terugkeer naar de normale Thalys-dienstregeling is voorzien voor dit weekend."

Om de verkeerssituatie in real time te kennen, verwijst Thalys zijn klanten naar de site Thalys.com en de Thalys-applicatie. Thalys zegt nog zich bij al haar reizigers te willen verontschuldigen voor het ongemak en bedankt hen voor het begrip.

bron: Belga