Weerbericht - Tot 40 graden in de Kempen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het wordt donderdag uiterst warm, met maxima rond 35 graden aan zee en op de Ardense hoogten, 38 graden in het centrum van het land en 40 graden in de Kempen, plaatselijk zelfs iets meer. Het is eerst zonnig, later komen er middelhoge wolkenvelden afkomstig van Frankrijk, en na de middag neemt de kans op een lokale onweersbui toe. Dat meldt het KMI. 's Avonds is er nog kans op een lokale onweersbui, 's nachts wordt het opnieuw overal droog en lichtbewolkt. De temperaturen blijven vrij hoog en dalen niet onder 19 tot 26 graden.

Vrijdag begint zonnig maar in de loop van de dag komen er meer wolken en geleidelijk ruimt de wind naar het westen tot het noordwesten. Het wordt onstabieler met in de namiddag al kans op enkele plaatselijke onweersbuien. Vooral in het oosten van het land wordt het nog heel warm, met maxima die schommelen tussen 24 graden aan de kust en 38 of meer in de Kempen. In de loop van de nacht verwachten we geleidelijk een afkoeling met toenemende kans op regen- en onweersbuien.

Zaterdag is het wisselvallig met soms intense regen- en onweersbuien. De maxima schommelen tussen 22 graden aan de kust en 28 graden in de Kempen. Zondag verwachten we nog regen- en onweersbuien. De maxima schommelen tussen 21 graden aan de kust en 28 graden in de Kempen.

bron: Belga