Zilver voor judoka Robbe Demets, brons voor Céline Dierickx

Judoka Robbe Demets heeft vandaag op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in Bakoe de zilveren medaille veroverd in de categorie tot 55 kilogram. Onze zeventienjarige landgenoot moest in de finale de duimen leggen voor de Turk Berat Bahadir, die in de golden score met ippon won. Bij de meisjes onder 48 kilogram was er brons voor de zestienjarige Céline Dierickx, die in de troostfinale met ippon de maat nam van de Tsjechische Sabina Aliyeva.

België veroverde tot dusver drie medailles in de Azerbeidzjaanse hoofdstad. Jente Hauttekeete opende gisteren de teller met zilver in de tienkamp. De Belgische delegatie telt 63 atleten, die uitkomen in acht sporten (atletiek, basketbal, wielrennen, turnen, judo, zwemmen, tennis en volleybal). Het toernooi eindigt zondag.

Op het vorige EJOF, in 2017 in het Hongaarse Györ, behaalde Team Belgium, toen vertegenwoordigd door 62 atleten, zeven medailles, waarvan vijf gouden.