David Goffin blijft 18e op ATP-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin behoudt de 18e plaats op de maandag gepubliceerde ATP-ranking. Bovenin het klassement vallen er geen wijzigingen te noteren. De top drie bestaat dus nog steeds uit de Serviër Novak Djokovic, de Spanjaard Rafael Nadal en de Zwitser Roger Federer. John Isner, zondag winnaar van het toernooi in Newport, boekt één plaats winst ten koste van de Kroaat Borna Coric. De Amerikaan is nu 14e. Verder doet de Rus Daniil Medvedev (9e) haasje-over met Fabio Fognini (10e). De Italiaan gaf de voorbije week op in de tweede ronde van het toernooi in Umag. De Serviër Dusan Lajovic, die in Umag zijn eerste ATP-titel pakte, boekt tien plaatsen winst en is nu 26e. En de Chileen Nicolas Jarry klimt 26 eenheden hoger naar de 38e plaats dankzij zijn eerste ATP-eindzege in Bastad.

Kimmer Coppejans, die zondag de finale verloor van het Challengertoernooi in Amersfoort, is de Belgische nummer twee. Hij springt van de 144e naar de 139e stek. Ruben Bemelmans is 192e (-1), Steve Darcis 198e (-3) en Arthur De Greef 234e (+3).

In de dubbelranking doen Joran Vliegen (43e, +15) en Sander Gille (62e, +14) een goede zaak. Zondag veroverden ze in Bastad hun eerste ATP-dubbeltitel.

Bron: Belga