Donderdag misschien heetste dag ooit: "Slecht nieuws voor hooikoortspatiënten"

Deze week wordt het puffen geblazen. Donderdag wordt misschien wel de heetste dag ooit in ons land sinds het begin van de metingen in 1833, met temperaturen tegen de 40 graden. Vooral hooikoortspatiënten gaan een zware week tegemoet. Door de hitte worden de allergische klachten immers nog erger.
door
Janne
Leestijd 1 min.

Nu het graspollenseizoen ten einde komt, worden de allergische klachten minder. Positief toch? Helaas is de lijdesnweg van hooikoortspatiënten nog niet gedaan, want nu begint de bijvoet te bloeien, ook een plant die hooikoortsklachten veroorzaakt.

Bijvoetplant

Alsof dat nog niet erg genoeg is, zorgt de combinatie van een bloeiende bijvoet en de hoge temperaturen ervoor dat de allergische reacties verergeren. Zo krijgen mensen met aandoeningen aan de luchtwegen nog meer klachten. Ook hooikoortspatiënten doen er goed aan extra zakdoeken en oogdruppels in te slaan. De pollen blijven bovendien in de lucht ronddwarrelen omdat er zeker tot vrijdag geen regen wordt voorspeld.

Volgens Nature Today staan de bijvoetplanten er dit jaar goed voor. Door het warme weer kunnen ze zich extra snel ontwikkelen waardoor veel planten tegelijk gaan bloeien en er veel pollen in de lucht komen. Hooikoortspatiënten zullen nog even geduld moeten hebben, maar na 18 augustus zijn de meeste bijvoetplanten uitgebloeid.

Bron: Metro Nederland