Tour de France - Tim Wellens wou bergpunten pakken, maar vergaloppeert zich

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tim Wellens is nog altijd drager van de bergtrui, maar wist zondag geen punten te verzamelen. "Ik heb iets te veel energie gestoken in de beginfase om mee te springen met de vroege vlucht en die prijs heb ik daarna betaald", verklaarde de renner van Soudal Lotto. Wellens heeft 64 punten en ziet Thibaut Pinot naderen tot op 14 punten. "Ik ben fier op mijn dertiende bollentrui, maar ik vind het wel jammer dat ik vandaag geen punten heb verzameld. Dat was nochtans het doel, maar helaas is het me niet gelukt."

Het ging hard meteen na de start en er volgde een zware strijd voor de vroege vlucht, getuige het wedstrijdgemiddelde in het eerste uur: 47 kilometer per uur. "Het was inderdaad oorlog en ik heb iets te veel energie gestoken in het meespringen met een paar renners. Ze bleven echt lang koersen en ik moest het peloton al snel laten rijden omdat de benen vol liepen. Daarna heb ik de knop omgedraaid en lag de focus op finishen, niet meer op punten pakken. De benen hebben beslist, daar moet ik me bij neerleggen."

"De rustdag zal deugd doen. Dat geldt wellicht voor iedereen. Meestal ben ik goed daags na een rustdag en ik hoop dat dat ook nu het geval zal zijn, al mik ik vooral op rit 18 en 19. Die worden beslissend voor het bergklassement en het wordt zaak om dan goede benen te hebben en mee te springen met de vlucht en punten te pakken. Ik kan nog altijd bergkoning worden, maar ik zal ervoor moeten knokken. Al denk ik niet dat Pinot bezig is met dat bergklassement, maar eerder met het algemene klassement."

.

bron: Belga