Tomorrowland – Belgen boven op tweede avond

Tomorrowland - Belgen boven op tweede avond

Zaterdagavond stond een hoop Belgen op Tomorrowland, die op verschillende podia het beste van zichzelf gaven. Het voorspelde slechte weer bleef grotendeels uit, waardoor het toch een zonnige tweede festivaldag werd. Op de mainstage namen Dimitri Vegas & Like Mike, twee broers uit Willebroek, voor het eerst plaats op het podium, terwijl in de Garden of Madness provinciegenoot Netsky het beste van zichzelf gaf. Lost Frequencies (de Brusselaar Felix De Laet) bracht een liveoptreden op de Lotus Stage, waarbij hij – gekleed in een zomers kostuum met afbeeldingen van zijn eigen hoofd – gitaar, synthesizer, drum en zang binnenbracht op Tomorrowland. Oscar and the Wolf deed hetzelfde en sloot zo in een gouden pak de Lotus-stage af.
Naast de Belgen was er ook heel wat internationaal talent zaterdagavond, met de Russische Nina Kraviz in de Orangerie en afsluiter op de mainstage DJ Snake uit Frankrijk. Opvallende gast op de mainstage was zaterdag trouwens de Amerikaanse Paris Hilton, die het podium van MATTN betrad. Hilton komt zondag nog terug voor haar eigen dj-set op de Lotus Stage.
Het KMI had voor zaterdag gewaarschuwd voor hevige onweders, maar die bleven gelukkig uit. Buiten een stevige regenbui in de namiddag bleef het droog, waardoor het alsnog een grotendeels zonovergoten Tomorrowlanddag werd.
Het Vlaams Kruis had rond middernacht 3.613 verzorgingen uitgevoerd, wat in de lijn van de verwachtingen ligt en zelfs eerder aan de lage kant, aldus Kevin Beens. Vrijdagavond nog moest een festivalganger gereanimeerd worden nadat hij onwel was geworden aan de mainstage. Volgens Beens was er rond middernacht nog geen sprake van zo’n ingrijpende interventies.
De 27-jarige man die gereanimeerd werd, overleed uiteindelijk in het ziekenhuis. De doodsoorzaak is nog niet bekend, maandag wordt volgens verschillende media een autopsie uitgevoerd op het lichaam.

bron: Belga