Tour de France - Alaphilippe: "Hoe dichter bij Parijs, hoe meer ik aan eindzege denk"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Julian Alaphilippe won vrijdag de tijdrit en hield zaterdag in de bergrit met aankomst op de Tourmalet goed stand. Meer zelfs, hij won tijd op Geraint Thomas. "Ik blijf mezelf verbazen", verklaarde de Fransman van Deceuninck - Quick-Step. "Maar de Tour is nog ver van gedaan. Ik bekijk het dag per dag." "Iedereen verwachtte een grote strijd en meteen op de eerste klim (Col du Soulor) lag het tempo erg hoog. Movistar ging echt voluit. Ik focuste me volledig op mijn eigen inspanning, ik wilde zo lang mogelijk mee gaan met de beste renner en op het eind doe ik zelfs nog mee voor de zege. Ongelooflijk, daar ben ik heel blij mee, ik mag die trui nog een dag dragen."

"Het is ongelooflijk dat ik tijd neem op Thomas. De laatste klim was echt vol gas, ik zag in de finale enkel sterke renners bij me, maar iedereen zat à bloc, en op het einde was ik al blij om geel te houden. Thibaut was echt sterk voor de overwinning, ik ben gewoon blij om zo voorin te eindigen. Ik zag echt af, zoals iedereen. Als je al die grote namen ziet lossen, dat is niet voor niets. Nu hoop ik goed te kunnen recupereren, want zondag wacht weer een zware rit."

Op de vraag wie hij als zijn grootste tegenstanders ziet, bleef het antwoord een beetje uit. "Ik ben niet echt bezig met de anderen, ik kijk naar mezelf en wat ik kan. Ik zag vandaag een sterke Kruijswijk, ook Bernal en dan heb je Pinot. We zien wel."

"Of ik Pinot liet winnen? Tja, toen hij aanviel, ging even door mijn hoofd of ik mee zou gaan, maar wellicht deed ik dat dan niet alleen. Ik zat ook wel op mijn limiet en dan zie ik liever iemand winnen die ik graag heb. Ik wilde gewoon graag in dat geel blijven. Parijs komt steeds dichter, maar ik blijf met de voetjes op de grond. Wel stel ik me steeds meer de vraag of ik dat geel kan houden tot in Parijs."

.

bron: Belga