Tomorrowland – The Chainsmokers en Eric Prydz sluiten eerste dag in stijl af

Tomorrowland - The Chainsmokers en Eric Prydz sluiten eerste dag in stijl af

Met The Chainsmokers op de mainstage en Eric Prydz op de Freedom Stage komt vrijdag een einde aan de eerste dag van Tomorrowland. Die werd gekenmerkt door mooi weer, veel sfeer en, zoals verwacht op Tomorrowland, veel spektakel. Op de mainstage, dit jaar opgebouwd uit boeken die de verschillende hoofdstukken van het vijftien jaar durende Tomorrowlandverhaal vertellen, was het de Belgische Amelie Lens die de massa vrijdagnamiddag aan het dansen bracht. De sfeer bleef goed aan het hoofdpodium, waar ook DJ Diesel (de voormalige NBA-ster Shaquille O’Neal) plaatjes draaide (en zijn set in een moshpit in het publiek eindigde).
Het echte avondlijke feest op de mainstage werd in gang getrokken door Steve Aoki, die naar goede gewoonte enkele taarten in het publiek gooide. Hij werd gevolgd door DJ Tiësto en The Chainsmokers, die met een drumstel ook wat livemuziek naar het hoofdpodium brachten. Eindigen doen we vrijdag, zoals elke dag trouwens, met een tien minuten durend spektakel rond 15 jaar Tomorrowland.
Martin Garrix sloot de gloednieuwe Lotus Stage af, Benny Benassi deed dat in de Orangerie. Op de Freedom Stage bracht Eric Prydz de wereldpremière van zijn show “Holosphere”. Hij draaide zijn set vanuit een grote lichtgevende bol en dompelde de zaal onder in een licht- en beeldspektakel, vol 3D-effecten die de indruk creëerden dat de dj een soort van ruimtereis aan het ondernemen was.
Het Vlaamse Kruis sprak vrijdagavond van een normale dag op vlak van medische interventies. “Het is een festival dus er zijn altijd wel enkele interventies, maar het was op het eerste zicht geen uitzonderlijke dag”, klonk het rond 23.30 uur.
Zaterdag staan onder meer Armin Van Buren, Dimitri Vegas & Like Mike, Netsky, Oscar & The Wolf en Lost Frequencies op het programma.

bron: Belga