Castagne en Praet winnen eerste oefenduels, Kabasele bijt in het zand tegen Ajax

Rode Duivels Timothy Castagne (Atalanta Bergamo) en Dennis Praet (Sampdoria) hebben hun eerste oefenduels van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Tegen amateurclubs Brusaporto (9-0 zege voor Atalanta) en Sellero Novelle (15-0 overwinning voor Sampdoria) werden schietoefeningen gehouden. Christian Kabasele verloor met Watford zijn eerste voorbereidingswedstrijd tegen Ajax (2-1). Zowel Castagne als Praet speelden enkel de eerste helft in hun eerste wedstrijd. Bij Atalanta was er ook het debuut van nieuwe aanwinst Ruslan Malinovskyi, overgekomen van Racing Genk. De Oekraïner was meteen trefzeker vanop de strafschopstip.

Christian Kabasele ten slotte speelde met Watford enkel de tweede helft in het oefenduel in het Oostenrijkse Saalfelden tegen Ajax. Watford kwam op voorsprong via Gray (39. pen), maar de Amsterdammers wonnen nog dankzij goals van Van de Beek (52.) en Timber (89.). Basisspeler bij Ajax was de Roemeen Razvan Marin, overgenomen van Standard.