Trump verkoopt extra lange plastic rietjes om tegenstanders te jennen

Hoewel er in steeds meer landen een verbod op plastic rietjes komt, gaat Amerikaans president Trump er nu opnieuw verkopen. Dat doet zijn campagneteam om geld bijeen te sprokkelen voor de verkiezingen volgend jaar, maar ook als sneer naar de "extreem milieuvriendelijke" agenda van zijn tegenstanders. Dat schrijft nieuwssite Huffington Post.
door
Karsten
Leestijd 1 min.

"Liberale papieren rietjes werken niet", schrijft Trumps campagneteam op Twitter. Zij vragen om de Amerikaanse president te steunen en hun plastic rietjes te kopen. Opmerkelijk: de rietjes zijn niet alleen gegraveerd met Trump's naam, maar ook herbruikbaar en recycleerbaar. Voor een pak van 10 leg je wel maar liefst 15 dollar neer, of zo'n 13 euro. De rietjes zijn ook groter dan normaal, liefst 22 centimeter lang.

Liberal paper straws don't work.

STAND WITH PRESIDENT TRUMP and buy your pack of recyclable straws today!https://t.co/nanyEFK938

— Team Trump (@TeamTrump) July 18, 2019

Sneer

Op steeds meer plekken worden plastic rietjes nochtans vervangen door een papieren variant. Met de nieuwe gegraveerde Trump-rietjes gaat zijn campagne dus de andere kant op. Ze willen met de actie geld verzamelen voor de presidentsverkiezingen volgend jaar, maar volgens Huffington Post ook een sneer uitdelen naar de milieuvriendelijkere agenda van de tegenstand.

Paper Straws Suck #Trump2020

— Donald Trump Jr. (@DonaldJTrumpJr) June 26, 2019