Stefaan Vanroy houdt onschuld staande en overweegt verdere stappen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Stefaan Vanroy reageert "ontgoocheld" op de uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), waardoor de voormalig sportief directeur van KV Mechelen zeven jaar geschorst is en zich niet langer mag aansluiten bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). "Mijn cliënt houdt zijn onschuld staande", reageerde Vanroys advocaat Luk Delbrouck bij het persagentschap Belga. Vanroy zou volgens het Bondsparket op drie niveau's betrokken zijn bij de vervalsing van KV Mechelen/Waasland-Beveren van 11 maart 2018. "Maar het BAS stelt vooreerst dat de feiten van het benaderen van de spelers van Eupen of het benaderen van Davy Roef zich niet hebben voorgedaan", aldus meester Delbrouck. "Wat betreft de benadering van Olivier Myny grondt het BAS haar beslissing op één enkel telefonisch contact welke Stefaan Vanroy had met Thierry Steemans en waarvan het BAS stelt dat dit een 'verdacht gesprek' is waaruit zou moeten blijken dat Stefaan Vanroy zou hebben ingestemd met het benaderen van Olivier Myny."

De motivering, bestaande uit 331 pagina's, is volgens advocaat Delbrouck beperkt. "Er kan aan Stefaan Vanroy geen enkele actieve daad worden toegewezen, noch heeft hij rechtstreeks dan wel onrechtstreeks de betreffende speler benaderd", klinkt het. "Stefaan Vanroy kan zich onmogelijk vinden in deze uitspraak, welke slechts gegrond is op de interpretatie door het BAS van - ik herhaal - één enkel telefonisch contact. Eerder waren door het bondsparket ook nog andere feitelijke gegevens aangedragen, maar deze werden allemaal door het BAS afgewezen als niet-bewijskrachtig."

Stefaan Vanroy houdt zijn onschuld staande en overweegt verdere stappen tegen deze uitspraak, zegt advocaat Luk Delbrouck nog.

bron: Belga