Thorgan Hazard maakt debuut bij Dortmund, De Bruyne wint ruim bij rentree

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thorgan Hazard heeft vanmorgen (Belgische tijd) zijn debuut gemaakt voor Borussia Dortmund. Tijdens haar Amerikaanse zomertoer won Dortmund met 1-3 van MLS-club Seattle Sounders. Hazard kwam op het uur, samen met collega-Rode Duivel Axel Witsel, in het veld. De Duitse vicekampioen haalde het dankzij treffers van Wolf (36.), Alcacer (50.) en Sancho (77.). Campbell (54.) kon tussendoor tegenscoren voor de thuisploeg. Morgen speelt Dortmund in Indiana tegen Champions League-winnaar Liverpool, een leuk weerzien met oud-coach Jürgen Klopp.

Ook Kevin De Bruyne speelde zijn eerste oefenduel van het nieuwe seizoen. De Bruyne viel bij de rust in bij Manchester City dat in de tweede halve finale van de Premier League Asia Trophy in het Chinese Nanjing met 4-1 won van West Ham United. Onze landgenoot gaf de assist voor de laatste treffer van Sterling (72.). Voordien hadden David Silva (33.), Nmecha (36. pen) en ook al Sterling (59.) gescoord voor de Citizens. West Ham had halfweg de eerste helft de score geopend dankzij een strafschopdoelpunt van kapitein Noble. In de finale spelen City en De Bruyne zaterdag tegen het Wolverhampton van Leander Dendoncker. De Wolves versloegen in hun halve eindstrijd Newcastle met 4-0.

Romelu Lukaku kwam in het Australische Perth niet in actie bij Manchester United tijdens het oefenduel tegen tweedeklasser Leeds United. De Mancunians wonnen met 4-0 dankzij goals van Greenwood (7.), Rashford (27.), Jones (51.) en Martial (69. pen). De Braziliaanse Belg Andreas Pereira viel bij de rust in en gaf de assist voor de derde treffer van Jones. Lukaku aast nog steeds op een transfer naar Inter Milaan. Inter en Man Utd treffen elkaar zaterdag in de International Champions Cup.

bron: Belga