Mechelen legt zich neer bij Europees verbod: "Denken aan groter belang Belgisch voetbal"

door
Belga
Leestijd 1 min.

KV Mechelen heeft in een bericht op haar website laten weten zich neer te leggen bij het verbod op Europees voetbal dat het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) haar oplegde. Mechelen benadrukt in haar mededeling dat door het feit dat de club zich neerlegt bij haar straf het vrijgekomen Europees ticket zeker naar een andere Belgische club gaat. "De UEFA had KV Mechelen gevraagd om tegen donderdagmiddag een standpunt in te nemen over de beslissing van het BAS", legde de club uit. "Zo kon Malinwa vragen om een nieuwe hoorzitting bij de UEFA en haar verdediging om toch Europees toegelaten te worden, voor de UEFA, verderzetten. KV Mechelen heeft nu beslist dat bij de UEFA niet te doen gezien de grote belangen voor het Belgische voetbal."

"De club betwist de beslissing van het BAS dat KVM schuldig is aan matchfixing. Daar blijven we heel duidelijk in: KV Mechelen heeft geen wedstrijd vervalst", zo zegt advocaat Thomas Declerck. "We konden voor de UEFA gaan pleiten, maar dat zou de beslissing over het vijfde Europese ticket voor België uitstellen. We gaan dat niet doen ondanks het feit dat de club de wedstrijdvervalsing betwist."

KV Mechelen heeft ondertussen ook de motivatie van het BAS ontvangen. "We bestuderen momenteel de uitspraak om onze verdere positie te bepalen," besloot de club.

bron: Belga