Madrane (PS) cumuleert tijdelijke ministerpost met voorzitterschap Brussels parlement

Madrane (PS) cumuleert tijdelijke ministerpost met voorzitterschap Brussels parlement

Rachid Madrane (PS) zal het voorzitterschap van het Brussels parlement tijdelijk combineren met zijn portefeuille van ontslagnemend minister in de regering van de Franse Gemeenschap. Op die manier worden grondwettelijke bezwaren vermeden, zegt de woordvoerder van minister-president Rudy Demotte. Madrane had vandaag zijn ontslag als minister van Jeugdzorg en Sport in de regering van de Franse Gemeenschap aangeboden om voorzitter te worden van het Brussels parlement.

Maar dat geplande vertrek confronteerde de regering van de Franse Gemeenschap met een juridisch probleem. Die regering moet namelijk minstens één Brusselaar in haar rangen hebben en Madrane was nog de enige Brusselaar in de regering-Demotte.

“Om elk mogelijk juridisch probleem te vermijden, heeft minister-president Rudy Demotte aan Rachid Madrane gevraagd om nog tijdelijk minister te blijven. Hij heeft dat ook aanvaard”, legt de woordvoerder van Demotte uit.

Op die manier zal Madrane dus tijdelijk het mandaat van parlementsvoorzitter in Brussel combineren met zijn post als ontslagnemend minister in de regering van de Franse Gemeenschap.

Madrane laat wel weten dat hij verzaakt aan zijn verloning als minister.

bron: Belga